Värden för Coin Bureau drar tillbaka gardinen på sina fem bästa altcoinsval för 2021.

I en ny video berättar den pseudonyma analytikern sina 225 000 prenumeranter att han förväntar sig att ett mindre antal altcoins kommer att uppleva exponentiella vinster under det kommande året.

“För dem som har följt kryptomarknaderna under en tid, vet de att det vanligtvis är en pivot för altcoins när Bitcoin har samlats. Men med tanke på hur mer sofistikerade marknaderna har blivit, är det osannolikt att det stigande tidvattnet kommer att lyfta alla båtar. Bara vissa altcoins kommer sannolikt att fånga de vinster du strävar efter. ”

Nummer en lista är det integritetscentrerade myntet Monero (XMR).

Analytikern framhäver att kraftfulla tillsynsmyndigheter har krypterat för att avkoda Moneros kryptografi till ingen nytta.

”Det finns ett antal andra anledningar till varför jag är så haussig på Monero. För det första är integritetstekniken oöverträffad … För det andra utvecklas den här tekniken ständigt när utvecklarna arbetar för att härda protokollet och säkra dess integritet. Och när vi talar om dessa utvecklare är de några av de mest hardcore cypherpunkarna i kryptorummet, ett bredare kollektiv av idealistiska individer som alla drivs av sitt mål att bevara ekonomisk frihet. ”

Han tillägger att Monero har den högsta likviditeten bland andra sekretessmynt, även om utbyten står inför press för att betjäna sekretessmynt.

Nummer två på hans lista är Algorand Network (ALGO), som syftar till att utveckla en blockchain som är säker, skalbar och decentraliserad. Han belyser den senaste integrationen av USD Coin (USDC) i Algorand Network.

”Detta innebär att USDC-användare kommer att kunna skicka stablecoin på Algorand Network billigare och snabbare som till exempel på Ethereum. Det är inte heller någon hemlighet att USDC blir de facto stablecoin globalt. Till exempel hade du de senaste monumentala nyheterna att Visa skulle erbjuda USDC-avveckling till alla dess 60 miljoner handlare. All denna transaktionsefterfrågan kommer att behöva en supersnabb och effektiv blockchain för att lösa. All denna transaktionskrav på Algorand kommer naturligtvis att leda till ett krav på att betala för de transaktioner som betalas i Algo. ”

Hans tredje val är Theta, ett projekt som syftar till att omvandla streaming och onlineinnehållsleverans till en decentraliserad och demokratisk infrastruktur.

”För det första är det verkligen varmt att strömma. Du behöver inte leta längre än YouTube och Twitch med miljarder användare. Dessa finns alla på centraliserade plattformar och använder centraliserade innehållsleveransnätverk. Du kan se varför Theta tilltalar här. För det andra är detta inte bara en cirkel i himlen. Theta strömmar faktiskt innehåll. De började med esports men har sedan gått vidare till poker, kryptovalutahändelser och har också samarbetat med MGM för att kort streama Hollywood-klassiker. ”

För sin fjärde val har han valt Injective Protocol (INJ), ett decentraliserat derivatutbyte (DEX) byggt på Cosmos.

”De försöker skapa ett paradigmskifte i DEX-rymden. Helt enkelt kommer det att tillåta användare att handla spot, swappar och futures på ett helt tillståndslöst sätt. De kommer också att kunna strukturera sina egna derivat på plattformen och skapa en marknad för den. Allt som har ett pris kan användare så småningom kunna utfärda sina egna decentraliserade derivatkontrakt för. ”

Han säger att Injective Protocol har en kant över Ethereum-baserade tillgångar eftersom det är en Cosmos-zon i lager två vilket innebär att protokollet inte behöver hantera nätverksbelastning. Han noterar också att användare kan handla fler tillgångar på DEX ovanpå ERC20-tokens.

Nummer fem på hans lista är BarnBridge (BOND), ett projekt som syftar till att tokenisera risken.

”I huvudsak fungerar det genom att slå samman medel på plattformen och sedan fördela dessa medel till olika DeFi-protokoll. Dessa inkluderar sådana som Aave, Compound, dYdX, Synthetix, etc. När väl pengarna har dragits ut, kommer de att dela upp avkastningen så att den kan tokeniseras individuellt. Detta innebär därför att DeFi-investerare kan investera i olika risktrender baserat på deras avkastning och risktolerans. ”

Eftersom det totala värdet som är låst i DeFi-protokoll går paraboliskt, säger han att BarnBridge kan vara väl positionerad för massiva skift i år.